Η Ελλάδα έχει τον τρίτο χειρότερο μισθό ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, μετά το Μεξικό και την Κολομβία – πολύ κοντά στη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση του ΟΟΣΑ για την ποιότητα ζωής, η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο των χωρών του οργανισμού σε ό,τι αφορά τις εισοδηματικές ανισότητες, τα νοικοκυριά με υπερβολική στενότητα χώρου, τη μισθολογική ψαλίδα ανδρών-γυναικών, τις υπερωρίες, την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες και τη συμμετοχή στις εκλογές.
Μάλιστα, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, πίσω από το Μεξικό, τη Σλοβακία και την Τουρκία, καθώς πάνω από το 65% των πολιτών βιώνουν οικονομικές δυσχέρειες, ποσοστό μεγαλύτερο από το 2010, αλλά ελαφρώς βελτιωμένο σε σύγκριση με το 2019.
Επιπλέον, οι Ελληνες καταγράφουν ένα από τα χαμηλότερα στον ΟΟΣΑ ποσοστά ικανοποίησης από τη ζωή τους, με την Ελλάδα να παραμένει, το 2023, 4η από το τέλος στον δείκτη ικανοποίησης μεταξύ 35 χωρών του ΟΟΣΑ, αν και μεταξύ 2019 και 2023 ο δείκτης ικανοποίησης από τη ζωή στην Ελλάδα καταγράφει την 4η μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των άλλων χωρών του δείγματος.
Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 94% το 2010 στο 134% του ΑΕΠ το 2023, ενώ οι επενδύσεις μειώθηκαν σημαντικά από 97.000 δολάρια κατά κεφαλήν, σε όρους Ισοδυναμίας Αγοραστικής Δύναμης (PPP) στις 78.000 δολάρια.
Σε σχέση με το φυσικό κεφάλαιο, η Ελλάδα βρίσκεται στη μεσαία κατηγορία των χωρών του ΟΟΣΑ, καθώς βελτιώθηκε σε δύο από τους τρεις υποδείκτες, αφού μείωσε τις κατά κεφαλήν εκπομπές ρύπων από τους 10.700 στους 7.300 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά κάτοικο, ενώ υπερδιπλασιάστηκε η χρήση ΑΠΕ από 8,6% το 2010 σε 16,6%. Ωστόσο, παράλληλα υπήρξε επιδείνωση στα είδη ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.