0 1 min 2 μήνες

Για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την ηγεσία του κόμματος οι εργαζόμενοι σε ΑΥΓΗ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, οι οποίοι σε περίπου 12 ημέρες θα «μετρούν» πέντε μήνες από τότε που σταμάτησαν οι τακτικές καταβολές μισθοδοσίας και άρχισαν να πληρώνονται «έναντι» με συνέπεια να  είναι μέχρι και  δυόμιση  μήνες απλήρωτοι. Σε ορισμένους, παλαιότερους, καταγγέλθηκε ότι οφείλονται έως και 10 μισθοί, από προηγούμενες καθυστερήσεις μισθοδοσίας.

«Είναι αστείο να αναφέρει η Πολιτική Γραμματεία, σε ανακοίνωση της, ότι “στέκεται στο πλάι του χειμαζόμενου λαού” και να αγνοεί επιδεικτικά τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων» ανέφεραν οι εκπρόσωποι τους σε κοινή συνέντευξη τύπου, νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (18/11) στα γραφεία της εφημερίδας και του ραδιοσταθμού. Επισήμαναν δε πως τα πολλά διαβήματα που απεύθυναν στην Π.Γ. του κόμματος για συνάντηση και διάλογο «ουδέποτε απαντήθηκαν», προσθέτοντας πως υπήρξε μια φορά κατά την οποία τους κάλεσαν αλλά και τότε για να τους ανακοινώσουν ειλημμένες αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μηνιάτικο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον  ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ώστε το κόμμα να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων για να μην έχει ποινικές κυρώσεις.

Ποινικές κυρώσεις έτσι κι αλλιώς προκύπτουν από τη μη καταβολή δεδουλευμένων, σημείωσε ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Αυγής (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση), Νίκος Μορφωνιός, προσθέτοντας πως ο ΣΕΠΕ αναμένει υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων για να εκκινήσει διαδικασία μηνυτήριας αναφοράς και ποινικών διώξεων.  

Με αφορμή την κατάργηση (25/6/2024) της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Αυγής πως «το ανάθεμα δεν βαραίνει μόνον τον τέως πρόεδρος του κόμματος αλλά και και τη σημερινή μεταβατική ηγεσία και τους υποψήφιους οι οποίοι τότε συμφώνησαν για το «λουκέτο».

Οι εκπρόσωποι μοιράστηκαν πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους  για  σενάριο κατάργησης της εκδοτικής εταιρείας και κλείσιμο των εναπομεινάντων ΜΜΕ (κυριακάτικης έκδοσης, έντυπης και ηλεκτρονικής και των ραδιοσταθμών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)  και ίδρυση άλλης εταιρείας με διαφορετικό ΑΦΜ. Κάτι τέτοιο ωστόσο κατά τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου, Κώστα Νικόλτσιου, δεν ισχύει.

«Βλέπουμε τακτικές εγκατάλειψης», είπε με τη σειρά της η εκπρόσωπος του διοικητικού προσωπικού σε εφημερίδα και ραδιόφωνο, Μάγια Στάνγκαλη, και περιέγραψε ένα σχήμα οξύμωρο λέγοντας: «Είμαστε 2,5 μήνες απλήρωτοι με εργοδότη κόμμα της Αριστεράς το οποίο “μάχεται” υπερ των κεκτημένων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της κοινωνίας και των κοινωνικών κινημάτων και αντί να στέκεται δίπλα μας, το έχουμε απέναντι μας».

Οι εργαζόμενοι σε συναντήσεις,  μέχρι τώρα, με τους τρείς, από τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ζητήσει να κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις για την διατήρηση των ΜΜΕ του κόμματος. Εκκρεμεί συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων του βρίσκεται εκτός Αθηνών. Και οι τέσσερις είναι θετικοί, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Στο σενάριο εκμίσθωσης μέρος τους προγράμματος του ραδιοσταθμού ή και πώλησης του,  λέγεται πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρείς εταιρείες, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η Stay Independent, η οποία συστήνεται ως ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που εξειδικεύεται στους τομείς του ψηφιακού streaming, με έτος ίδρυσης το 2019 και έδρα το Μαρούσι (η ιστοσελίδα της δεν ήταν επισκέψιμη το μεσημέρι της Δευτέρας λόγω εργασιών συντήρησης).

Σε κάθε περίπτωση τα κριτήρια «για συνδιαλλαγή με τον Βασικό Μέτοχο είναι: η καταβολή των δεδουλευμένων, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μία προς μια και ονομαστικώς και – κυρίως- η διατήρηση του περιεχομένου, της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του ραδιοσταθμού, διότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και πλουραλισμού», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον σταθμό, σημειώνοντας πως «δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα».

Οι απεργιακές, κυλιόμενες και εναλλασσόμενες, κινητοποιήσεις  δημοσιογράφων και τεχνικών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τετάρτη (20/11) το απόγευμα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ, επιφυλάσσοντας υποδοχή στους τέσσερις υποψήφιους που θα ανέβουν στο Ραδιομέγαρο για το προγραμματισμένο debate που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNews στις 20.00.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: «Στόλισαν» στο ERTECHO – Στον αέρα το ιντερνετικό Radio Christmas

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ήταν μια εποχή με διευθυντές που φώναζαν, σε εξευτέλιζαν κι εσύ έπρεπε να το αποδεχτείς» (Video)

Νίκη Λυμπεράκη: Το παρασκήνιο της συνέντευξης της Μαρίνας Σάττι στη «Μεγάλη Εικόνα» (Video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.