Ήρθη η ασυλία της Κωνσταντοπούλου στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα των δικαστικών αρχών του Βόλου για περιστατικό κατά τη διάρκεια δίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που εκδίκαζε μήνυση του δημάρχου Μπέου κατά πολιτών τους οποίους υπερασπιζόταν.
Υπενθυμίζεται πως την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για υπόθεση αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πρόσφατης δίκης που εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου μετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης. Η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της.
«Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζομαι εδώ στο βήμα της Βουλής σε υπόθεση άρσης της ασυλίας μου και ομολογουμένως αισθάνομαι μεγάλη τιμή γιατί στοχοποιούμαι με αίτημα άρσης της ασυλίας, για την υπερασπιστική μου δράση, για την κοινωνική δικηγορία, την οποία επιτελώ από την πρώτη ημέρα που έγινα δικηγόρος, για την ακτιβιστική μου δράση και για τη σταθερή τοποθέτησή μου στην πλευρά των πολιτών, στην πλευρά των κοινωνικών κινημάτων, στην πλευρά του δικαίου και στην πλευρά των ανθρώπων απέναντι στις εξουσίες και πολύ περισσότερο απέναντι στις αδυσώπητες εξουσίες που νομίζουν ότι όλα μπορούν να τα ελέγχουν, να τα συγκαλύπτουν και όλα μπορούν να τα διαχειρίζονται και στο τέλος όλα μπορούν να τα ισοπεδώνουν», είπε η ίδια.
Επιπλέον, ευχαρίστησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «τον προβληματισμό και την πολιτική θέση που διατύπωσαν» ότι δηλαδή «η σημερινή υπόθεση είναι μια υπόθεση πολιτικής στοχοποίησης και πολιτικής δίωξης εναντίον μου». «Δεν επιθυμώ εγώ, έχοντας αυτή τη διαδρομή και πορεία και βεβαίως κρυστάλλινη αντίληψη του τι σημαίνει να στοχοποιείσαι και να μην έχεις ασυλία, να κάνω χρήση αυτού του προνομίου, αυτής της προστασίας, γιατί ξέρω πολύ καλά ως υπερασπίστρια των πολιτών του Βόλου ότι τα ίδια θα έκανα και τα ίδια έχω κάνει σε όλη μου τη δικηγορική πορεία… υπερασπίζομαι, δεν υποκλίνομαι» προσέθεσε.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 283 βουλευτές και οι 225 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, οι 57 κατά, ενώ υπήρξε και 1 παρών.