0 1 min 2 μήνες

Φάμελλος: 16 χρόνια μετά, η δολοφονία Γρηγορόπουλου παραμένει χαραγμένη στη μνήμη μας – Οφείλουμε να αγωνιστούμε για δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη

«Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα παραμένει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας 16 χρόνια μετά. Όπως αναλλοίωτες παραμένουν οι διεκδικήσεις των νέων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους έχοντας ήδη διακρίνει τα αδιέξοδα του μέλλοντος», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος σε ανακοίνωσή του μέσω Χ για τα 16 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρει πως «οι διεκδικήσεις των νέων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους έχοντας ήδη διακρίνει τα αδιέξοδα του μέλλοντος, παραμένουν αναλλοίωτες».

«Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν μόνο ένα ξέσπασμα οργής απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ήταν και παραμένει το εμφατικό μήνυμα απέναντι στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση των κοινωνικών ελευθεριών. Ήταν και παραμένει το διαχρονικό μήνυμα για δικαιοσύνη για όλες και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.Ήταν και παραμένει η κραυγή αγωνίας των ανθρώπων μιας κοινωνίας που τους γύρισε την πλάτη» σημειώνει και προσθέτει:

«Σήμερα οφείλουμε να αγωνιστούμε για ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε στις νέες γενιές να παραδοθούν στην απογοήτευση», λέει.

Αναλυτικά: 

Η 6η Δεκέμβρη του 2008 αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα παραμένει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας 16 χρόνια μετά.

Όπως αναλλοίωτες παραμένουν οι διεκδικήσεις των νέων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους έχοντας ήδη διακρίνει τα αδιέξοδα του μέλλοντος.

Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν μόνο ένα ξέσπασμα οργής απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Ήταν και παραμένει το εμφατικό μήνυμα απέναντι στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση των κοινωνικών ελευθεριών.

Ήταν και παραμένει το διαχρονικό μήνυμα για δικαιοσύνη για όλες και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Ήταν και παραμένει η κραυγή αγωνίας των ανθρώπων μιας κοινωνίας που τους γύρισε την πλάτη.

Σήμερα οφείλουμε να αγωνιστούμε για ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.

Να μην επιτρέψουμε στις νέες γενιές να παραδοθούν στην απογοήτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.