Η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφερε και την πρώτη αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Σωκράτη Φάμελλο με αφορμή την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι προχωράει το στοίχημα της ενότητας στο κόμμα.
Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για την επιστροφή του Γιώργου Βασιλειάδη και του Χρήστου Σπίρτζη στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς τα δύο αυτά στελέχη είχαν παραιτηθεί στο παρελθόν από το συγκεκριμένο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, διαφώνησε όχι γιατί τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα θα επέστρεφαν, αλλά γιατί θεωρούσε ότι και από την δική του πλευρά θα έπρεπε να ενταχθούν στην Πολιτική Γραμματεία 6 με 7 στελέχη τα οποία όμως δεν είχαν εκλεγεί ποτέ στο όργανο.
Η πρόταση του βουλευτή Χανίων απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την ΚΕ γεγονός που δυσαρέστησε τον Παύλο Πολάκη.
Χθες, πάντως, οι συνεργάτες του έλεγαν ότι: «Η εικόνα αυτή εκπέμπει μόνο μηνύματα απογοήτευσης και αποστράτευσης στο εσωτερικό του κόμματος και σε πλήθος στελεχών του, από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου εγχειρήματος! Η αίσθηση ήταν σαν κάποιοι να θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν ότι έγιναν εσωκομματικές εκλογές, με όχι αντιπαραθετικά, αλλά διακριτά τουλάχιστον πολιτικά και προγραμματικά πλαίσια, αλλά και διακριτών τρόπων για το πώς τα εκπέμπουμε στον κόσμο… και ότι απέναντι σ’ αυτά τοποθετήθηκε η βάση του κόμματος σε σχεδόν ισομοιρασμένα ποσοστά!».
Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Πολάκης είναι δυσαρεστημένος γιατί ζήτησε να του δοθεί η αντιπροεδρία του κόμματος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό.
Στελέχη του κόμματος λένε μάλιστα ότι με τα όσα κάνει ο βουλευτής Χανίων τροφοδοτεί την εσωστρέφεια σε μία στιγμή που το κόμμα επιχειρεί να ξεφύγει από την τοξική περίοδο Κασσελάκη.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας στον Παύλο Πολάκη στην ΚΕ χαρακτήρισε ως πολιτική απόφαση την επάνοδο των πρώην Υπουργών στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ οι εκλογές νέων καθοδηγητικών οργάνων έχουν δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.
Εκτός από τα δύο στελέχη που επέστρεψαν στην Πολιτική Γραμματεία στην ΚΕ επανήλθαν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Στέφανος Τζουμάκας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ανδρέας Νεφελούδης, Βλάσης Τσιόγκας και Σταύρος Αραχωβίτης.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης σε ανάρτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η αποχώρηση μου από τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ένταξη μου, εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει, κατά την γνώμη μου, έναν υψηλό πολιτικό συμβολισμό.
Δεν είναι αποτέλεσμα θεμελιώδους πολιτικής διαφωνίας με το κόμμα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
ΔΕΝ είναι, επίσης, αποτέλεσμα αναστοχασμού της στάσης μας, της αποχώρησης δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από ένα χρόνο, την οποία θεωρώ επιβεβλημένη τότε και δικαιωμένη από τις εξελίξεις πράξη.
ΜΕΤΑ την αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου στην ηγεσία του κόμματος και την αθρόα συμμετοχή χιλιάδων μελών σε αυτές τις διαδικασίες, έκλεισε (ελπίζω οριστικά) η δυσάρεστη παρένθεση της τοξικότητας και της μεταπολιτικής για τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».
Στην τοποθέτηση του στην ΚΕ ο νέος πρόεδρος υπεραμύνθηκε των πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματός του ως προς την ανάδειξη του ζητήματος των υπερκερδών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι να χάσουμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά δεν μπορούν να μας βγάλουν από την καρδιά, από την ψυχή του ελληνικού λαού.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε αποκαλύψει πρώτος τα υπερκέρδη στο ρεύμα
– Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε αποκαλύψει πρώτος τα υπερκέρδη στη διύλιση
– Και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε αποκαλύψει τα υπερκέρδη στις τράπεζες και είχε καταθέσει σχέδιο νόμου από την 1η Μαΐου για την έκτακτη φορολόγησή τους», όπως εξήγησε, ενώ χαρακτήρισε «καθυστερημένη και πολύ μικρή» την σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
To άρθρο Κόντρα με το «καλημέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «αντιπρόεδρο» Παύλο Πολάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .