Η ιστορία με το Rebrain Greece και την εκδήλωση στο Άμστερνταμ, όπου εκπρόσωποι εταιρειών έλεγαν σε απόδημους, που ίσως και να ενδιαφέρονταν να γυρίσουν στην Ελλάδα, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για συνθήκες… Αφγανιστάν, φαίνεται ότι έχει διάφορες «ουρές».
Μαρτυρία ανθρώπου που πήγε στην εκδήλωση ανέφερε μεταξύ των άλλων τραγελαφικών ότι, όταν η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε για την τετραήμερη οκτάωρη εργασία, η οποία φαίνεται ότι εξαπλώνεται στην Ολλανδία – και σε άλλες χώρες της Ευρώπης –, εκείνη απάντησε ότι η κυβέρνηση καθιέρωσε και στην Ελλάδα το μέτρο της τετραήμερης εργασίας, αλλά με δεκάωρο ωράριο, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, τη θυμηδία του κοινού.
Η ανάρτηση του ανθρώπου αυτού στο Reddit διαδόθηκε πολύ μέσω διαδικτύου, δεν αμφισβητήθηκε από τους εμπλεκόμενους (άλλωστε φαίνεται ότι υπάρχουν και… ντοκουμέντα από τα τεκταινόμενα, αλλά και αντίστοιχες μαρτυρίες από εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ευρώπης) και υποχρέωσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη σε μια από εκείνες τις αμήχανες απαντήσεις τις οποίες κατά καιρούς καλούνται να δώσουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο συγκεκριμένο πόστο.
Το προβληματικό, όμως, είναι ότι η αίσθηση που προκύπτει από την ανάρτηση είναι ότι η προσπάθεια αυτή για brain regain δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα ούτε από το υπουργείο ούτε από τις επιχειρήσεις – όχι όλες, για να μην τις τσουβαλιάζουμε άδικα. Διότι μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα δελεαστικό να λες σε κάποιον που ήδη εργάζεται στο εξωτερικό, σε καλές συνθήκες και με καλούς μισθούς, να γυρίσει πίσω σε συνθήκες… εμπόλεμης ζώνης. Οπότε μάλλον θα πρέπει να ξαναδούν την
προσέγγισή τους στο υπουργείο Εργασίας.
Διαβάστε επίσης:
Τάιλερ ΜακΜπέθ: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει μια μέρα ο επόμενος πρωθυπουργός» (Video)
Οι βουλευτές έτρωγαν τα νύχια τους, αλλά ο Σκέρτσος έλειπε
Ευχολόγια και «λόγια του αέρα», κατά το ΚΚΕ, τα μέτρα για τον εθισμό στο Διαδίκτυο