0 1 min 3 ημέρες

ΚΚΕ: Ο ρόλος του ή της προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επικυρώνει αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές

Η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, μιλώντας στο Blue Sky, σημείωσε ότι « ο ρόλος του ή της προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επικυρώνει αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές. Πολιτικές που εναρμονίζονται με τις βασικές στρατηγικές της αστικής τάξης, με τα οποία συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, δηλαδή είναι σύμφωνες με τις στρατηγικές στοχεύσεις του ΝΑΤΟ, με τις κεντρικές στρατηγικές της ΕΕ, δεν αμφισβητείται τίποτα από αυτά που έχουν φέρει τον λαό μας σε απελπιστική κατάσταση και μετά και κατά την διάρκεια των μνημονίων και τώρα».

Παραμένοντας στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας η Α. Κτενά τόνισε ότι είναι ένα άλλο επεισόδιο σε αυτή την προσπάθεια αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση εδώ και πολύ καιρό και μέσα από την διαδικασία για την υποψηφιότητα για τον επόμενο ή επόμενη πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεδιπλώνονται και αυτές οι προσπάθειες για να βρεθούν κοινοί τόποι. Η θέση του ΚΚΕ, ανάφερε η Α. Κτενά, έχει να κάνει με τον θεσμό όχι με το πρόσωπο. Ο θεσμός ο ίδιος στηρίζει ένα αντιδραστικό πολίτευμα και ως τέτοιο δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Και βέβαια είναι μια κουβέντα που είναι πολύ μακριά από τις ανησυχίες του λαού μας. Κανείς δεν ασχολείται με αυτό το θέμα, εκτός από τα κόμματα που προσπαθούν να βρούνε κοινούς τόπους για να συνεχίσουν την αντιδραστική πολιτική, κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στην αγορά της ενέργειας και των ανατιμήσεων η Α. Κτενά, υπογράμμισε ότι η αγορά της ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων κοινωνικών αγαθών όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια και οσονούπω το νερό, φοβάμαι, έγινε ακριβώς για να υπάρχουν εγγυημένες αποδόσεις σε επενδύσεις «λιμναζόντων» κεφαλαίων.

Εγγυημένες αποδόσεις σημαίνει εγγυημένα κέρδη. Άρα το ότι έχουμε αυτή τη δομή στην Ελλάδα, λίγο διαφορετική σε κάποια άλλη χώρα δεν έχει αποτρέψει σε καμία από τις χώρες της ΕΕ την άνοδο της τιμής της κιλοβατώρας, ειδικά για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις και ότι τώρα η λιανική τιμή βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο είναι συγκυριακό και γιατί αυξήθηκαν παραπάνω των άλλων, επεσήμανε.

Πριν από 3 χρόνια, συνέχισε η Α. Κτενά, εμείς και η Λετονία, είμασταν στις υψηλότερες τιμές, ενώ πριν ξεκινήσει η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» – που έγινε ακριβώς για να πληρώσει ο κόσμος τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τα «Χρηματιστήρια Ενέργειας» και τα κέρδη των ιδιωτών από την αγορά – τότε η τιμή της κιλοβατώρας ήταν 5 έως 7 λεπτά στην Ελλάδα. Ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, άρα μιλάμε για πάνω από 100% αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στην χώρα μας.

Άρα, πρόσθεσε η Α. Κτενά, μιλάμε για μια τεράστια αύξηση, έχει να κάνει απολύτως με την «πράσινη μετάβαση» και με την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας. Όταν φτιαχνόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» και έστηναν τον μηχανισμό του «Χρηματιστηρίου» γνώριζαν πάρα πολύ καλά ποια είναι τα μονοπώλια που θα παίξουν στην Ελλάδα, ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα μπουν σε αυτή την αγορά, ήξεραν πάρα πολύ καλά ποιοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν καθετοποιημένα παίζοντας ταυτόχρονα και στην χονδρική και στην λιανική σαν παραγωγοί από ΑΠΕ ή και από φυσικό αέριο, σημείωσε.

Αυτοί λοιπόν οι όμιλοι βγάζουν πραγματικά «τρελά» λεφτά, τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα το να δώσουν λίγο παρακάτω στο «μπλε», ή στο «πράσινο», ή στο «πορτοκαλί» τιμολόγιο, κάθε τόσο, ή να φτιάξουν «ζώνες» όπως λέτε, πραγματικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τραβήξουν μεγαλύτερη πελατεία και για αυτό «παίζεται» εκεί το «παιχνίδι», κατέληξε η Α. Κτενά.

 

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.