0 1 min 3 ώρες
Κασσελάκης: Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι έξω από το σύστημα – Εθνικό Συνέδριο μέχρι τέλος Μαρτίου
«Οι δημοσκοπήσεις δεν καθορίζουν αυτό το οποίο γίνεται στο πεδίο. Συνήθως είναι μία φωτογραφία της στιγμής», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες έρευνες.

«Καμιά φορά τα πιο ριζοσπαστικά πράγματα είναι τα πιο αυτονόητα πράγματα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Tv, τονίζοντας πως οι προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατίας είναι 100% χειροπιαστές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας ειδικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Μετά την πρόσφατη περιοδεία του στην Αχαΐα, μοιράστηκε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των αγροτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστικές πολιτικές που θα στηρίξουν την παραγωγή και θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υπόθεση των Τεμπών, καταγγέλλοντας κινήσεις συγκάλυψης και επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν από αυτή την υπόθεση.

Αναλυτικά:

Δημοσιογράφος: Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο κεντρικό στούντιο των ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας τον κύριο Στέφανο Κασσελάκη . Γεια σας κύριε πρόεδρε σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

Στέφανος Κασσελάκης: Γεια σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι εδώ.

Δημ.: Να είστε καλά. Λοιπόν περιοδεία στην Αχαΐα. Λίγες ώρες νωρίτερα πήγατε στο Αίγιο στους αγρότες. Τι έχετε εισπράξει μέχρι τώρα τουλάχιστον από τον αγροτικό κόσμο και από την επίσκεψη;

Σ.Κ. Ο αγροτικός κόσμος είναι έξω φρενών με την κυβερνητική πολιτική διότι βλέπει στρεβλώσεις στην αγορά. Δεν εξηγείται -βασικά εξηγείται λόγω των μεσαζόντων- αλλά δεν εξηγείται αυτή η διαφορά από το χωράφι στο ράφι. Εάν δεν υπάρχουν παρατηρητήρια στις τιμές σε κάθε στάδιο της παραγωγής μέχρι τον καταναλωτή, αν  δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια εάν δεν υπάρχουν σωστές ρυθμίσεις στην αγορά αυτό είναι κάτι το οποίο είναι μια πολιτική επιλογή. Αλλά πέρα από αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος – γενικά η κοινωνία πρέπει να το ξέρει αυτό επειδή ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα το γνωρίζει – ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας, ακολουθεί την πολιτική της Γερμανίας όσον αφορά στην συμφωνία Mercosur  με την οποία η Ευρώπη θα εξάγει, στην ουσία η Γερμανία θα εξάγει βιομηχανικά μηχανήματα και αυτοκίνητα κ.λ.π. στις χώρες της λατινικής Αμερικής κι εμείς εδώ στην Ελλάδα θα εισάγουμε αγροτικά προϊόντα. Άρα λοιπόν είναι μία συμφωνία που θα καταστρέψει τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας και πρέπει να το ξέρει αυτό ο κόσμος διότι αυτές οι αποφάσεις μπορεί να μην παρουσιάζονται ευρέως στα μέσα ενημέρωσης αλλά είναι αποφάσεις που θέλουν να μετατρέψουν την ύπαιθρο σε ένα κέντρο φωτοβολταϊκών για τους λίγους. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Δημ.: Μάλιστα. Τέμπη. Υπόθεση Τεμπών. Θέλω ένα σχόλιο γι’ αυτό. Τι έχετε εισπράξει; Τι έχετε καταλάβει; Έχετε καταλάβει ο,τι και ο πολύς κόσμος, ότι κάτι προσπαθεί κάποιος να συγκαλύψει; Τι έχετε εισπράξει εσείς; Από την κοινωνία κυρίως.

Σ.Κ. Την λέξη συγκάλυψη την είχα αναφέρει, μάλλον πρώτος από τους πολιτικούς, τον Οκτώβρη του ‘23 ούτε καν ένα μήνα στην θητεία μου τότε ως πρόεδρος του ΣυΡιζΑ,  που μου είχαν δώσει οι συγγενείς των θυμάτων τα έγγραφα για το μπάζωμα που είχε γίνει από την Περιφέρεια. Και πραγματικά είχα εκπλαγεί τότε. Μα είναι δυνατόν να ‘χει γίνει αυτό; Πρόκειται ξεκάθαρά για συγκάλυψη. Κανείς δεν μπαζώνει με καλό σκοπό μέσω «ημετέρων» που φτιάχνουν εταιρεία μετά το μπάζωμα για να πληρωθούν. Και το γεγονός ότι συγκαλύφθηκε αυτό είναι απόδειξη ότι κάτι είναι μεμπτό με την υπόθεση. Υπάρχουν τρία εγκλήματα εδώ. Υπάρχει το έγκλημα της σύγκρουσης που προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από τη φύση της σύγκρουσης. Δεν είναι μία φυσική καταστροφή. Είναι ο σιδηρόδρομος που πρέπει να είναι μια εγγύηση για την ασφάλεια του πολίτη. Να είναι από τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς. Να πούμε παρεμπιπτόντως ότι είναι αδιανόητο η Πάτρα να μην έχει σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα. Και αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να μην σχετίζεται με τα Τέμπη…

Δημ.: Έχει κι εδώ  ατυχήματα αρκετά και φοβάται ο κόσμος.

Σ.Κ. Αλλά η επένδυση σε ένα σύγχρονο σιδηρόδρομο είναι επένδυση ανάπτυξης και διαχέει την οικονομική ανάπτυξη άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πέρα από αυτό εμείς καταθέσαμε μία τροπολογία στη Βουλή, οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας, για να εναρμονιστεί στην ουσία ο εκτελεστικός νόμος με το Σύνταγμα της χώρας, γιατί αυτή τη στιγμή μέσα σε δύο συνοδούς της Βουλής μπορεί να παραγραφούν αδικήματα υπουργών. Με αυτόν τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δε νοείται λοιπόν μέχρι το τέλος του Ιουλίου που είναι το τέλος της συνόδου, όσοι έχουν εμπλοκή από τους υπουργούς, από πολιτικά πρόσωπα σ’ αυτό το έγκλημα των Τεμπών, δε νοείται να μην τιμωρηθούν. Είναι το αυτονόητο αυτό. Δεν μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων στους έλληνες πολίτες.

Δημ.: Πάμε στην πολιτική τώρα. Οι δημοσκοπήσεις έχουν πάνω από 5% το Κίνημα Δημοκρατίας. Που σημαίνει είσοδος στη Βουλή. Είστε αισιόδοξος με αυτά που εισπράττετε μέχρι τώρα, μ’ αυτά που έχετε δει; Και θα περιμένατε κάτι παραπάνω; Και περιμένετε κάτι παραπάνω;

Σ.Κ. Κατ´αρχας οι δημοσκοπήσεις δεν καθορίζουν αυτό το οποίο γίνεται στο πεδίο. Συνήθως είναι μία φωτογραφία της στιγμής αλλά η στιγμή πιστεύω δείχνει έναν αναβρασμό στην κοινωνία και μια ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος γενικά. Μία απέχθεια των πολιτών προς τα παραδοσιακά κόμματα τα οποία τα ‘χουν δοκιμάσει και από τα οποία έχουν απογοητευτεί. Απέναντι στην ακροδεξιά η οποία κερδίζει δυστυχώς έδαφος και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη  και στις Η.Π.Α. ξεκάθαρα, πρέπει εμείς στην Ευρώπη, επειδή διακυβεύονται πολύ σημαντικά ζητήματα – και γεωπολιτικά και τεχνολογικά – γιατί οι ανισότητες από την τεχνητή νοημοσύνη, από την τεχνολογία, από τις μεγάλες εταιρίες δεδομένων που θα προκύψουν, μπορεί να είναι τεράστιες. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή έχει την ευθύνη να ρυθμίσει προληπτικά αυτές τις καταστάσεις. Απέναντι λοιπόν σε ένα διευθυντήριο των Βρυξελλών που είναι αυτή την στιγμή η νεοφιλελεύθερη πολιτική Φον Ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη  και μια ακροδεξιά η οποία ανεβαίνει παντού, πρέπει να υπάρχουν εξωσυστημικοί άνθρωποι που θέλουν μια ανθρωποκεντρική μια ουμανιστική κοινωνική πολιτική η οποία δεν αρχίζει με αγκυλώσεις. Κατανοεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν, πρέπει να υπάρχουν  συναινέσεις…

Δημ.: Είναι το Κίνημα Δημοκρατίας έξω απ’ το σύστημα δηλαδή;

Σ.Κ. Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι κυριολεκτικά έξω από το σύστημα διότι μην ξεχνάμε ότι ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  δέχτηκα ένα τεράστιο πόλεμο επί ένα χρόνο από όλο το πολιτικό σύστημα, τα media, την κυβέρνηση, τους υπουργούς, αυτούς που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» και είδατε πολύ καλά ότι το καλοκαίρι του ‘23 ήμουν απέναντι στις τράπεζες και στις συμφωνίες που πέρασαν από τη Βουλή και η στάση μου υπήρξε  ξεκάθαρη. Οτι προσωπικά εμένα δε μ’ έχει κανείς, πολιτεύομαι με την διαφάνεια μου και από κει και πέρα πρέπει να μπούν νέοι άνθρωποι στην πολιτική -και δεν το εννοώ ηλικιακά – καινούριοι που έχουν ένσημα από την εργασία, από την επιστήμη, που πιστεύουν ότι μπορούν να φέρουμε θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες.

Να σας πω ένα παράδειγμα; Όρια στις θητείες των βουλευτών. Εάν υπήρχαν αυτή τη στιγμή 30-40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα μπορούσαν να ξανακατέβουν  επειδή είχαν όριο τριών θητειών, φανταστείτε πόσο πιο ανεξάρτητοι θα ήταν να μιλήσουν για τα Τέμπη, για το κράτος δικαίου, για τις υποκλοπές, για την δήθεν εισαγόμενη ακρίβεια, τα καρτέλ τα οποία υπάρχουν στις τράπεζες, για την έλλειψη δημόσιας υγείας. Εάν λοιπόν δεν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται κάποιος, το πώς το χρήμα ελέγχει τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καμπάνιες… Πρέπει να τα αλλάξουμε αυτά. Πρέπει να τα αλλάξουμε από την κορυφή έτσι ώστε να μπορεί η βάση να συμμετέχει.

Δημ.: Αυτό έχει να κάνει και με την συμμετοχική δημοκρατία που συχνά-πυκνά αναφέρετε;

Σ.Κ. Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο στην πολιτική. Δεν είναι δυνατόν η τεχνολογία να έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας κυριολεκτικά και στην πολιτική επικοινωνία αλλά να μην έχουν υπάρξει αλλαγές στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Προφανώς το σύστημα μας είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία αλλά ο κόσμος αισθάνεται ότι δεν αντιπροσωπεύεται επαρκώς από τους αιρετούς του. Για ποιο λόγο υπάρχει λοιπόν αυτό το χάσμα; Αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με εμπλουτισμό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, με συμμετοχή των πολιτών. Ας πούμε και ένα τέταρτο πυλώνα εξουσίας μαζί με την δικαστική, την εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν αντίβαρα μεταξύ των τριών. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι  οι βουλευτές δυστυχώς όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι χειροκροτητές, είναι κλακαδόροι – να το πω ωμά – του πρωθυπουργού και βλέπετε με την επιλογή Τασούλα, μια επιλογή η οποία είναι για εμένα ανταμοιβή ή επιβράβευση για την στάση του στα Τέμπη που δεν προώθησε δικογραφίες στη βουλή…

Δημ.: Να δούμε και ποια πρόταση έχει το Κίνημα Δημοκρατίας.

Σ.Κ. Η πρότασή μας είναι – το λέμε πολύ απλά. Τι νόημα έχει αυτή η πασαρέλα προσώπων εάν το νούμερο 1 αξίωμα της χώρας δεν μπορεί να είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος; Όπως οφείλει να είναι. Εάν  είναι μια κομματική επιλογή; Αυτός ο ρόλος δεν είναι, δεν πρέπει να έχει περισσότερες αρμοδιότητες αλλά πρέπει να έχει περισσότερη ανεξαρτησία. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να δώσεις μία θητεία, έξι χρόνια χωρίς δικαίωμα επανεκλογής. Να μπορεί λοιπόν κάποιος να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να προστατεύσει συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών….

Δημ.: Ριζοσπαστική πρόταση.

Σ.Κ. Δε μ’ αρέσει να ισοπεδώνουμε τα πάντα αλλά καμιά φορά τα πιο ριζοσπαστικά πράγματα είναι τα πιο αυτονόητα πράγματα. Άρα λοιπόν ας εφαρμόσουμε κοινή λογική όπου μπορούμε και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

Δημ.: Τα μέλη του κινήματος από ποιους χώρους είναι; Σε ποιους χώρους κινούνται;

Σ.Κ. Αυτή τη στιγμή ένα 60% των μελών μας προέρχονται από τον παλιό ΣυΡιζΑ, ένα 40% είναι καινούργια μέλη.

Δημ.: Είναι στο χώρο του κέντρου και της αριστεράς θα λέγαμε;

Σ.Κ.  Κυρίως ναι. Έχουμε και από την κεντροδεξιά εισροές  κυρίως λόγω των θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε, όπως είναι για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αυτό που σας είπα  για τις ασυλίες των βουλευτών που πρέπει να να καταργηθούν κ.λ.π. Ο κόσμος γνωρίζει ότι τουλάχιστον προσωπικά και η ομάδα μου μπορούμε να διαχειριστούμε τα χρηματοοικονομικά, το εμπόριο, την ανάπτυξη της χώρας, πιστεύω καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ελλάδα, κυρίως διότι έχουμε δουλέψει. Είμαστε άνθρωποι της αγοράς καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία αλλά καταλαβαίνουμε και πως πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ξέρετε ότι το να διαβάζεις  μερικά στοιχεία από την Eurostat και να λες «η Ελλάδα  είναι τελευταία στο δείκτη αυτόν κι εκείνον» … όντως αυτό είναι σημαντικό αλλά αυτό δεν είναι η καθημερινή οικονομία.  Αυτό είναι μια μακροοικονομική ανάλυση τάσεων. Η καθημερινή οικονομία είναι το πώς κάνεις την αγορά να έχει νέους ανθρώπους να μπορούν να επιχειρήσουν. Ή αν δε θέλουν να  επιχειρήσουν να έχουν μία μισθωτή θέση…

Δημ.:  Είναι οι προτάσεις σας χειροπιαστές;

Σ.Κ. Είναι 100% χειροπιαστές αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις πολιτική βούληση. Εάν δεν έχεις έναν απλό φορολογικό κώδικα που να είναι σταθερός και να είναι οι πολιτικοί έξω από τα deals, έξω από τις συμφωνίες που πρέπει να γίνουν. Εάν δεν είναι ξεκάθαρο πώς δίνονται οι άδειες χωρίς να ανακατεύεται το κράτος σε αυτό και να δίνονται γρήγορα. Εάν δεν έχεις δικαστήρια τα οποία απονέμουν δικαιοσύνη στην ώρα τους και έχουν και εξειδίκευση στο αντικείμενο στο οποίο απονέμουν της αποφάσεις τους, πώς προχωράς με αυτό τον τρόπο; Και το βασικότερο είναι η ρευστότητα. Δεν νοείται να υπάρχει ένας τραπεζικός τομέας με τέτοια υπερκέρδη και να μην μπορεί ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να έχει κεφάλαιο κίνησης. Άρα λοιπόν ρευστότητα, πάταξη της διαπλοκής, μείωση της γραφειοκρατίας, σταθερό φορολογικό σύστημα και μετά μπορείς και με διασύνσδεση  της έρευνας με τα πανεπιστήμια και ένα πρόγραμμα για την στέγη, που χρειάζεται για την αποκέντρωση μπορείς να πετύχεις πολλά. Εδώ στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα έχουμε τεράστια εκροή νέων και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει όμως με οποιουδήποτε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική παρέμβαση.

Δημ.: Μάλιστα. Κάτι άλλο για να κλείσουμε κύριε πρόεδρε για να σας αποδεσμεύσω γιατί έχετε και βαρύ πρόγραμμα στην Αχαΐα.  Σε αυτούς που λένε ότι ο Κασσελάκης είναι ένας επιχειρηματίας ο όποιος έχει χρήματα, πώς μπορεί να υποστηρίξει τα συμφέροντα του απλού κόσμου. του αγρότη, του φτωχού, του μεσαίου επιχειρηματία που παλεύει να τα φέρει βόλτα;

Σ.Κ. Ακριβώς επειδή δεν βιοπορίζομαι από το πολιτικό σύστημα και δεν έχω συνδιαλλαγή με κανέναν στην χώρα αυτή, αυτά τα οποία λέω μπορεί να γίνουν πράξη. Και γι’ αυτό το κόμμα μας είναι το πιο συμμετοχικό κόμμα, το οποίο επιτρέπει στην βάση του, σε οποίον γραφτεί μέλος στο Κίνημα Δημοκρατίας να δημιουργεί μία πολιτική εισήγηση, να την ψηφίσει κι αυτή να γίνεται πρόγραμμα, κυβερνητικό πρόγραμμα του Κινήματος Δημοκρατίας. Άρα η μεγαλύτερη εγγύηση γι’ αυτό πέρα από την στάση μου, από τον τρόπο που έχω πολιτευτεί απέναντι σε τράπεζες και σε καρτέλ και στα ολιγοπώλια στο ρεύμα κ.λ.π. – κι αυτά είναι όλα καταγεγραμμένα πλέον πέρα από την προσωπική μου διαδρομή – είναι το καταστατικό, η δομή του κινήματος Δημοκρατίας. Επιτρέπει στα μέλη του να συνδιαμορφώνουν πολιτική πρόταση.

Δημ.: Πάμε για συνέδριο σιγά-σιγά απ’ ότι διάβασα σε δηλώσεις σας πρόσφατα.

Σ.Κ. Έχουμε σκοπό μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουμε ένα συνέδριο εθνικό το οποίο να το οργανώσουμε σε κάθε περιφέρεια και να μπορεί ο κόσμος να δει τις πολιτικές μας θέσεις.

Δημ.: Σας ευχαριστούμε θερμά κύριε πρόεδρε για την καλοσύνη σας και τον χρόνο σας.

Σ.Κ. Εγώ σας ευχαριστώ.

{https://www.youtube.com/watch?v=8Dwx6zGezZU}

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο και την Ανάπλαση της ΔΕΘ

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο και την ανάπλαση της ΔΕΘ. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χουρδάκης, και η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Κίνησης παρουσίασαν τις προτάσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη ενός Μητροπολιτικού Πάρκου και την επανασχεδίαση της ΔΕΘ. Τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας πράσινων χώρων στην πόλη, ένα αίτημα που υποστηρίζει το 70% των πολιτών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε στη σημασία της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών σε τέτοιες διαδικασίες, ρωτώντας τους εκπροσώπους για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει δημοψήφισμα σχετικά με την ανάπλαση. Αυτοί ανέφεραν ότι για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος απαιτούνται 25.000 υπογραφές, καθώς και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον, θα πρέπει να συμμετάσχει το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας εξέφρασε τη θέση ότι μια πόλη αυτού του μεγέθους δεν μπορεί να μην διαθέτει μεγάλο φυσικό πάρκο, το οποίο θα έπρεπε να συνδέεται με την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών και τη βελτίωση της συγκοινωνίας με το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Κίνησης επισήμαναν ότι η υπάρχουσα κατάσταση συνιστά οικονομικό σκάνδαλο και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην τοπική κοινωνία.

Το Κίνημα Δημοκρατίας δεσμεύεται να στηρίξει τις προσπάθειες των πολιτών για την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού πρότυπου πάρκου στη Θεσσαλονίκη και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή της πόλης.

KASSELAKIS_2cab2.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.